Som tiden går

Omkring år 900 var der en munk, der opfandt det første ur, der var drevet af et lod. Siden har uret været menneskets lod. Inden da benyttede mennesket sig af solure og vandure. Muligvis blev uret opfundet for, at munkene kunne holde rede på, hvornår der skulle holdes messe. I 1960’erne blev det digitale ur opfundet, men alligevel holder de fleste mennesker stadig af analoge armbåndsure med visere. Hvad mon det er? Nostalgi?

De moderne ure

Mange mennesker i dag har flere ure at vælge imellem. Der er gået mode i armbåndsuret, der oftest forbindes med et analogt ur, hvorimod sportsuret forbindes med et digitalt ur. Et af de helt store og populære ure på markedet er Hugo Boss ure. Find boss watches her. Boss watches forbindes med en upåklagelig stil og præcision. Hugo Boss watches er kvalitet i højsædet. Hos Ur-specialisten kan du få de populære ure fra kr. 2.999.- Der er noget for enhver smag. Ur-specialisten er en kæde af uafhængige ur-specialister, der forhandler de mest populære urmærker.

Det er uret, der bestemmer

At gå med et ur forpligter på det ubevidste plan. For det første sender uret signaler til omverden om, hvilken type person, man kan forvente som bærer til uret. Når det er de første 20 sekunder i et nyt møde, der bestemmer, hvordan man tolker en person, så er det vigtigt at vælge det rigtige ur. For det andet bestemmer uret, hvad tiden er, og tiden dikterer bæreren, hvornår han/hun skal gøre hvad. Hvad er en tidsplan uden et ur til at opretholde disciplin?
For nogle år siden tog jeg en beslutning om ikke at gå med ur. Efter at have båret armbåndsur i 35 år, skulle man tro, at min tidsfornemmelse ville blive helt i hegnet. Det skete dog ikke. Det viste sig, at jeg havde en ret fornuftig fornemmelse for tiden. Til gengæld slap jeg for slavepiskeren på min arm. Det var lidt af en lettelse, og føltes næsten som at flytte hjemmefra.
Helt kan jeg dog ikke slippe for urets magt, når jeg lægger en ære i at komme til tiden og være troværdig. Jeg bliver reddet af min afløser for uret; nemlig telefonen. Den nye autoriet i de fleste mennesker liv er mobiltelefonen, hvor vi kan tilgå verden i et splitsekund. Så helt fri er jeg altså ikke blevet.

SHARE
RELATED POSTS
Drømmer du om en lederuddannelse, så se her
Find den næste B2B Handelsvirksomhed her
Gode udvalg