Lækre kroketter med skinkefyld er et hit på enten frokostbord eller tapas bord. Prøv at servere disse Kroketter med skinke. Til denne opskrift skal du bruge 150 gram god skinke (fx sortfodsskinke) skåret i små stykker, 1 laurbærblad, 75 gram smør, 75 gram hvedemel, 8 dl. mælk, 50 gram revet manchego ost, 1 knivspids muskatnød, 2 sammenpiskede æg, 100 gram god rasp til panering, olie til fritering.

Opvarm en pande og steg skinke og laurbærblad, indtil fedtet er smeltet af skinken. Tag både skinke og laurbærblad af panden, og lad fedtet blive. Tilsæt derefter smørret på panden også, og når smørret er smeltet, røres melet i, så det bliver en tyk masse. Rør mælken gradvist i til en glat sauce. Tilsæt laurbærbladet og skinken, og lad det simre ved svag varme i 10-15 minutter. Tilsæt ost og rør, til osten er smeltet. Herefter tilsættes muskatnød. Fyldes i fad og sættes i køleskabet, til det er helt koldt. Det kan tage 2-3 timer, så gør det evt. dagen før, at du skal bruge kroketterne. Lav massen til kugler på omkring 3 cm i diameter med en teske. Put de piskede æg i en dyb tallerken og rasp i en anden. Rul først kuglerne i ægget og herefter i raspen. Gør det to gange, så der bliver et dobbelt lag æg og rasp. Fritér derefter kuglerne 2-3 minutter i en gryde med varm olie (180 grader), til de er sprøde og gyldne. Dræn for fedt på køkkenrulle. Hold kroketterne varme i ovnen ved lav varme, til de skal serveres.

SHARE
RELATED POSTS
Lækker mad ud af huset til festen
Udlandet
Badeanstalten bodyscrub