Simulationssoftware når det er bedst

Mange virksomheder i Danmark har brug for cad-systemer. En af de mere professionelle virksomheder inden for softwarebranchen er Econocap, der er eksperter i CAD/CAM/CAE og PLM. I dag har de mere end 400 kunder, der benytter dem til sparring, konsulentservices samt hotline. Virksomheden har til huse i Kolding og Hørsholm og dækker på denne måde Danmark. Econocap er aktienoteret og findes også i Sverige, Tyskland, Polen og Finland. Alle produkterne, som Econocap arbejder med, er fra PTC eller produkter, der supplerer PTC produkter.

 

De nødvendige værktøjer

CAD-systemer anvendes typisk af virksomheder, der beskæftiger sig med design, tegning og konstruktion. Forkortelsen står for Computer Aided Design og dækker over en række computerbaserede værktøjer, som kan lette arbejdet for arkitekter og ingeniører. Et af disse softwareværktøjer er Creo, som Econocap har specialiseret sig i. Creo Elements/direct håndterer 3D modeller, som om det var 2D modeller. Creo elements kan håndterer konstruktioner, der udvikler sig hurtigere og som kan håndtere flere montagedele end noget andet program kan.

 

 

En verdensomspændende branche

Econocaps levereandør PTC har hovedsæde i Boston, men med kontorer spredt ud over en stor del af verdenen. Det er således en særdeles stabil platform, som Econocap arbejder ud fra, og der ligger derfor megen viden og erfaring oparbejdet omkring produkterne. Med den teknologisk funderede verden vi lever i i dag vil det være en katastrofe, hvis en virksomheds softwaresystem begyndte at vakle. Det vil aldrig komme på tale, og man kan tale om, at PTC kan ses som en af mastodonterne på CAD-markedet.

Lær noget mere

Econocap kører regelmæssigt kurser for sine bruger, så de bliver endnu dygtigere til det de gør, eller opgraderer sig til det næste level. Jo mere brugeren kan ude i virksomheden, des mindre har virksomheden brug for at betale for service og konsulenthjælp ved Econocap. Ideelt set vil en bruger kunne klare sig på egen hånd efter nogle år. Der er dog det in mente, at softwaresystemer er konstant i forandring for at kunne følge med omskifteligheden i teknologien. Der skal derfor altid regnes med opgraderinger af viden hos brugeren.

 

SHARE
RELATED POSTS
Grøn energi
Skybrudssikring
Ferie eller opgradering af boligen